Meme kanseri, kadınlarda en sık görülen kanser türlerindendir. İstatistikler, dünyada her sekiz kadından birinin hayatının belirli bir döneminde meme kanserine yakalanacağını gösteriyor. Meme kaybı fiziksel, sosyal ve ruhsal açıdan hastaları kötü yönde etkilemektedir. Bu tür organ kaybı hastaya sürekli yaşadığı travmayı hatırlatmakta, vücut algısını bozmakta, istenmediğini ve beğenilmediğini düşünmesine neden olmaktadır.
Hastanın kanser tedavisi sonrasında yaşam kalitesini yükseltmek, giderek daha çok önem kazanmaktadır. Kanser veya başka bir hastalık nedeniyle memenin alınması sonrası yapılan meme rekonstrüksiyonu plastik cerrahinin en başarılı ameliyatlarından birisidir ve artık doğal bir memeye çok benzerlik gösteren bir meme oluşturmak mümkündür.
Tıbbi olarak meme onarımına engel bir durumu olmayan tüm meme kanseri hastalarına meme onarımı işlemleri yapılabilir ve yapılmalıdır. Meme onarımı işleminin kime yapılacağına, zamanlamasına ve yöntemine Genel Cerrah, Onkolog, Plastik Cerrah ve hasta birlikte karar verirler. Erken evre tümörlerde memenin alınması sırasında onarım işlemine başlanır.
Eğer tümörün evresi ileri ise ve ameliyat sonrası radyoterapi planlanıyorsa, onarım işlemi daha sonraya ertelenir. Hastanın kemoterapi ve radyoterapisinin sonlanması beklenir ve sıklıkla bir yıl sonra onarım sürecine başlanır. Eğer ameliyat sonrası radyoterapi alıp almayacağı belli değilse, mastektomi sırasında göğüs adalesinin altına boş bir doku genişletici yerleştirilir ve şişirme işlemine tedavilerin bitiminden sonra başlanır. Böylelikle hasta fazladan bir ameliyat olmaktan kurtulmuş olur.
Meme Kanseri Nedir?
Meme Kanseri Belirtileri Nedir?
Meme Kanseri Evreleri Nelerdir?
Meme Kanseri
Nedenleri?
Meme Kanseri Nasıl Olur?
Meme Kanseri Tanı ve Tedavisi hakkında bilgi edinmek için kliniğimizi ziyaret edin.